Waarom Vergelijken Voor Veel Mensen Nog Steeds Een Lastige Taak Kan Zijn! Waarom Zou Je Er Uberhaupt Mee Beginnen?

U denkt misschien dat de ene commerciële prijsvergelijkingssite voor producten veel gelijk is aan de andere. Sommige mensen zweren bij hen, anderen kunnen er niet tegen, maar niet alle prijsvergelijkingssites zijn hetzelfde. Er zijn twee verschillende types en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kijk en vergelijk bijvoorbeeld op de site van Vergelijk-Gratis.nl om de beste prijs te vinden voor veel producten.

Waarom vergelijken?

Dit is de reden waarom verschillende bedrijven en commerciële ondernemingen zeer verschillende gebruikerservaringen hebben, afhankelijk van welk type prijsvergelijkingssite of prijsaggregatorsite ze hebben bezocht.

  • Ze geven misschien wel de voorkeur aan de ene merkvergelijkingssite boven de andere, puur omdat ze de voorkeur geven aan de manier waarop de website van een bepaald merk werkt en dit heeft vaak niets te maken met de offertes die er worden gegeven.
  • Om de grote verschillen te begrijpen is het nodig om onder de motorkap te kruipen en te kijken naar de anatomie van de interne motor van een commerciële prijsvergelijkingswebsite.

Binnen een commerciële prijsvergelijking

Afgezien van de genoemde prijzen, die subjectief en variabel zijn, is de belangrijkste factor die de ervaringen van de gebruikers van prijsvergelijkingslocaties differentieert, de locatie van de rating- en acceptatiemotor die de offertes oplevert.

  • Deze engine is de op regels gebaseerde logica die de commerciële verzekeringsoffertes produceert die u in uw browser ziet. Het kan zowel lokaal zijn met gecentraliseerde verwerking, of op afstand met wat bekend staat als gedistribueerde verwerking.

Er zijn verschillende vergelijkingsmogelijkheden op het internet

Gecentraliseerde vergelijkingen houden alle commerciële verzekeringspolissen en ratinginformatie lokaal op de webserver, waar een potentiële zakenman de offertes kan vergelijken.

  • De gedistribueerde vergelijkingen moeten op de website van elke verzekeringsmaatschappij of bedrijfsverzekeringsmakelaar worden geplaatst om de offertes en alle polisinformatie op te vragen, die vervolgens op de vergelijkingswebsite wordt weergegeven. Distributed processing vergelijkingswebsites zijn bekend als een ‘Scraper-sites’ omdat ze gegevens uit de velden van een formulier schrapen en deze op een externe webserver in equivalente formuliervelden doorgeven.
  • Wanneer iemand een commerciële of bedrijfsvergelijkingswebsite bezoekt, wordt hem in eerste instantie gevraagd wat voor soort dekking hij nodig heeft voor zijn bedrijf. Bijvoorbeeld een winkel- of kantoorpolis of misschien gewoon een eenvoudige publieke aansprakelijkheidsdekking.

Vergelijken voor de zakelijke markt kan behoorlijk lastig zijn

Commerciële verzekeringen zijn bijzonder moeilijk te onderschrijven, dus het soort polissen dat op internet beschikbaar is, zijn meestal pakketten waarbij een algemeen dekkingsniveau kan worden aangeboden, zodat ze geschikt zijn voor het breedste scala aan bedrijfsactiviteiten en klanten.

Alle commerciële risico’s hebben echter een aantal gemeenschappelijke elementen, zoals de vereiste dekkingsniveaus, die moeten worden vastgelegd om automatisch te kunnen beoordelen en vergelijkingen te kunnen maken. Deze worden ratingfactoren genoemd.