Wat is bitcoin?

Dit is meestal de eerste vraag die nieuwe handelaren hebben wanneer ze proberen precies te begrijpen wat de fundamentele waarde achter een Bitcoin eigenlijk is. Maar het zijn niet alleen beginners die niet echt begrijpen wat Bitcoin is – er is geen echte vereiste om de werking van Bitcoin of de geschiedenis ervan te begrijpen om een ​​succesvolle handelaar te zijn.

Maar het is meer dan nuttige kennis om te overwegen hoe cryptocurrency zo succesvol is als het is, en waarom mensen vandaag bereid zijn om $ 10.000 + te betalen voor een enkele Bitcoin.

We kunnen beginnen met te zeggen dat cryptocurrency en blockchain twee verbonden, maar afzonderlijke technologieën zijn. Beide werden tegelijkertijd gecreëerd door een anonieme persoon of groep genaamd “Satoshi Nakamoto” in 2008, en Bitcoin was de eerste publieke incarnatie van zowel cryptocurrency en blockchain.

Nakamoto bracht in 2008 een whitepaper uit die echt revolutionair was. Veel andere digitale valuta’s waren al in 1990 gecreëerd, waaronder Digicash, Web Money en Liberty Reserve, maar ze faalden blijkbaar allemaal omdat ze ontwerpfouten hadden, omdat ze door de autoriteiten werden gesloten vanwege hun gecentraliseerde aard, of beide.

Bitcoin is ontworpen om niet door een groep te kunnen worden afgesloten of beheerd, zelfs niet door zijn eigen maker (s). Waar andere digitale valuta’s werden opgeslagen op een enkele server die gewoon moest worden losgekoppeld om hun netwerk te kunnen vernietigen, gebruikte Bitcoin blockchain-technologie om de code te kunnen kopiëren en synchroon te bewaren over tientallen, honderden en nu duizenden computers tegelijk.

De waarde van bitcoin | Kopen en verkopen van bitcoin tips

De totale waarde van Bitcoin, het totale aantal gebruikers, het aantal dagelijkse transacties en de blootstelling over de hele wereld is sinds de oprichting exponentieel gegroeid. Waar oorspronkelijk het kopen van een Bitcoin-portemonnee en het toevoegen van 1 BTC minder kostte dan een cent, is de prijs van Bitcoin vandaag met duizenden procent gestegen om meer dan goud waard te worden, terwijl het ook de duurste grote cryptocurrency blijft om een ​​enkele eenheid van te kopen. Als u zelf begint, dan kunt u kleine bedragen Bitcoin kopen.

De allure van Bitcoin is een combinatie van een paar factoren. Handelaren en beleggers stroomden naar cryptocurrency-markten vanwege de verbluffende winsten die historisch beschikbaar waren. Technologen hebben de geavanceerde mogelijkheden onderzocht die beschikbaar zijn met cryptocurrency en blockchain-technologie. Snelle manier van verkopen is Bitcoin verkopen op de blockchain.

En zelfs financiële anarchisten, de volkeren van Venezuela en Cyprus tijdens economische onrust, en talloze vervolgde groepen over de hele wereld hebben unieke waarde gevonden in het kunnen maken van pseudo-anonieme transacties en bewaren hun geld weg van reguliere financiële diensten met behulp van Bitcoin.