Het kiezen van een basisverzekering is een slimme keuze, maar welke fouten kun je gemakkelijk maken als je deze polissen bekijkt?

Het hebben van een basisverzekering is essentieel. Als u geen verzekering aanvraagt, weet dan dat het een grote fout zal zijn. Daarom wilt u misschien genoeg dekking hebben om aan uw behoeften te voldoen. Ook is het belangrijk dat u zich realiseert hoe belangrijk een verzekering is. Hieronder vindt u een aantal veelvoorkomende fouten die u wellicht wilt vermijden als het gaat om het afsluiten van een verzekering op websites zoals Verzekering Winkel.

Het negeren van het belang van de basisverzekering

Je moet op zijn minst een basisverzekering hebben. Deze kan u bijvoorbeeld beschermen in geval van autodiefstal en ongevallen. Daarnaast kan de basisverzekering u helpen om te besparen op uw medische kosten. Als u niet kunt kiezen voor een uitgebreide polis, zorg dan dat u een catastrofaal of eigen risico plan krijgt.

Volgens de Wet Betaalbare Zorg moet u een ziektekostenverzekering hebben. Anders kan het zijn dat u een boete moet betalen bij het indienen van uw belasting. Het gezondheidsplan dat u kiest, moet voldoen aan uw minimumeisen. Een plan dat bedoeld is om u te beschermen tegen invaliditeit kan u bijvoorbeeld beschermen als u ernstig ziek wordt of gewond raakt.

Kiezen voor een te dure verzekering

Een andere veelgemaakte fout is de aankoop van een plan dat duurder is. Het kan moeilijk zijn om in te schatten hoeveel u aan een plan moet uitgeven, vooral als het gaat om een aansprakelijkheidsverzekering. Daarom stellen wij voor dat u een gesprek voert met een agent over uw vermogen. Op jonge leeftijd hoeft u niet te betalen voor een duur plan, omdat u niet veel activa te beschermen heeft.

Kiezen voor een goedkope verzekering

Onder het verzekeren van jezelf is een andere veel voorkomende fout. Idealiter zou uw basisplan uw uitgaven moeten kunnen dekken. Met andere woorden, in geval van een ongeval zou je plan alle medische kosten moeten kunnen betalen.

  • Voor een gezondheidsplan geldt hetzelfde. Als je in de Verenigde Staten bent, kan een miljoen dollar genoeg zijn. Maar als je een grote ziekte hebt zoals kanker, zullen je medische kosten veel hoger zijn.

Kiezen voor de verkeerde verzekering

Het krijgen van de verkeerde soort verzekering is een andere veel voorkomende fout. Het is geen goed idee om te kiezen voor polissen die voor u geen nut hebben. Als u bijvoorbeeld jonger bent dan 30 jaar, hoeft u geen verschillende soorten verzekeringen te krijgen.

  • Hou er rekening mee dat je niet voor alle soorten polissen hoeft te gaan. Als u weet wat u gaat krijgen, hoeft u niet verrast te worden bij het indienen van een claim.